Gif over Colombia: het verborgen verhaal achter de war on drugs

© Bram Ebus

Al vijftig jaar lijdt Colombia onder een burgerconflict. De grootste guerrillabeweging Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia (FARC) heeft hier nog steeds een groot aandeel in en is voor zijn financiering deels afhankelijk van de illegale cocateelt en cocaïnehandel. In de strijd tegen drugs worden al geruime tijd weinig middelen meer geschuwd. De Colombiaanse Nationale Politie en de Anti-Narcotica brigade van het leger proberen de illegale cocateelt te bestrijden met het sproeien van gifstoffen vanuit de lucht. Deze aanpak heeft grote gevolgen voor het milieu en de lokale bevolking, tot over de grens met Ecuador toe, maar wordt door de VS gesteund.

Lees mijn artikel voor MO* Magazine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s